ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ +30 6937 21 56 80
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥ-ΠΑΡ 8:00 - 18:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΣΚΟΥΦΑ 29, ΚΗΦΙΣΙΑ

Posted by john_a Comments Off on Ψύξη-Θέρμανση στα μισά λεφτά Uncategorized

Ψύξη-Θέρμανση στα μισά λεφτά

Η τεχνολογία υπάρχει στο εξωτερικό από το  1970 και είναι δοκιμασμένη. Στην Ελλάδα τις «ανακαλύψαμε» σχετικά πρόσφατα, όταν οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη και όλοι αρχίσαμε να ψάχνουμε για πιο οικονομικές λύσεις.

  • Πληρώνεις τα “μισά” – ζεσταίνεσαι όλη μέρα 
  1. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια κατοικία (ή ένα διαμέρισμα) 100τμ. Αν καίμε το καλοριφέρ 3-4 ώρες την ημέρα θέλουμε περίπου 1000 ευρώ το χρόνο για πετρέλαιο.
  2. Με τα μισά λεφτά η αντλία θερμότητας ζεσταίνει το σπίτι 24 ώρες την ημέρα.
  • Πληρώνεις τα “μισά” – δροσίζεσαι όλη μέρα 
    Στη λειτουργία ψύξης, οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν περίπου όπως ένα super κλιματιστικό.Μεταφέρουν τη θερμότητα από το δωμάτιο ή τον εσωτερικό χώρο στον αέρα του περιβάλλοντος, ψύχοντας έτσι τον εσωτερικό χώρο.
  • Δεν πιάνουν χώρο

Σε αντίθεση με τον λέβητα/καυστήρα πετρελαίου που θέλει ολόκληρο δωμάτιο, μαζί με την δεξαμενή, την αντλία θερμότητας την βάζεις απλά στο μπαλκόνι σου.

  • Είναι αρκετά φθηνές

Μια αντλία θερμότητας για μια κατοικία 100τμ, κοστίζει μαζί με την εγκατάσταση γύρω στα 4000 ευρώ. Το κόστος συντήρησης είναι πολύ μικρό και οι περισσότερες εταιρείες δίνουν εγγύηση 5 χρόνια.

  • Τις εγκαθιστάς πανεύκολα

Αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση, η εγκατάσταση είναι πολύ απλή, αφού γίνεται με τις ίδιες σωληνώσεις που έχετε ήδη για το καλοριφέρ.

Αν έχετε κεντρική θέρμανση θα χρειαστούν λίγα παραπάνω έξοδα για την επιπλέον εγκατάσταση σωληνώσεων που θα χρειαστούν για να γίνει ανεξάρτητη η θέρμανση και ψύξη σας.

Ζεσταίνει και το νερό συνδέοντας την αντλία με το ήδη υπάρχον boiler, αν δεν υπάρχει μπορείτε να βάλετε ένα καινούργιο. Σε κάθε περίπτωση έχετε πάντα ζεστό νερό στο σπίτι σας.

  • Πληρώνεις “μετά” αφού καίνε ρεύμα

Για να αγοράσεις πετρέλαιο πληρώνεις προκαταβολικά, ενώ με την αντλία θερμότητας πληρώνεις το ρεύμα που καίς, ένα μήνα μετά.

  • Αντλίες που μπορούν να σε δροσίζουν

Μπορείς να επιλέξεις αντλία που σε δροσίζει αλλά και σε ζεσταίνει, όπου σε αυτή την περίπτωση ψύχουν/θερμαίνουν τον αέρα του σπιτιού, μέσω κλιματισμού, αντί για το νερό στα καλοριφέρ. Με αυτή την εγκατάσταση δεν επηρεαζόμαστε από το εάν έχουμε αυτόνομη ή κεντρική θέρμανση, απλά χρειαζόμαστε boiler για να ζεστάνουμε το νερό χρήσης.

Πηγη:https://www.4green.gr/news/data/glitwste-lefta/Psyksh-Thermansh-sta-misa-lefta_113802.asp